Vacature vrijwillige wandelcoach in Stichtse Vecht

In Stichtse Vecht biedt het Taalhuis meerdere manieren aan waarop je je taal kunt verbeteren. Een van de laagdrempeligste manieren is taalwandelen. Het idee is simpel. Als je je Nederlandse spreekvaardigheid wil verbeteren of iemand daarbij wil helpen, zorg je ervoor dat je op de nog bekend te maken tijd en plek bent om een uurtje te wandelen en te kletsen.

Nederlands praten leer je door te doen.


De sterke kant van taalwandelen is dat het taal oefenen gaat op een zo natuurlijk mogelijke manier, zonder boeken. Wandelen en praten doen we allemaal wel eens, maar als je wil wandelen en je Nederlands wil verbeteren, moet je wel Nederlandstaligen in je wandelgroep hebben en daarin voorziet de taalwandelclub.

Wat vragen we?

We zoeken mensen die wekelijks op een vast moment ongeveer een uurtje willen wandelen met een groep. Je hoeft niets voor te bereiden (dat mag wel), maar je houdt wel een beetje in de gaten dat iedereen aan praten toekomt. Je beheert de appgroep en je kunt er prima mee leven dat de opkomst de ene keer groter zal zijn dan de andere keer; mensen kunnen meelopen wanneer ze willen en hoeven zich niet aan te melden.

Wat krijg je ervoor terug?

Een uur wandelen in de week doet iets voor je conditie én je humeur, in positieve zin! Doordat je wandelt met mensen die gemotiveerd zijn om de ander en de andere taal te leren kennen, wordt dit gelukseffect op wonderbaarlijke wijze verdubbeld. Daarnaast leer je je eigen buurt beter kennen, je leert veel nieuwe mensen kennen en je krijgt een inkijkje in hoe het is om hier een nieuw bestaan op te bouwen en een nieuwe taal te leren.

Vragen of aanmelden

Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met de vrijwilligersco√∂rdinator Rianne Vlooswijk; r.vlooswijk@momenz.nl.