Voordeel met je Biebpas

Als lid van de Bibliotheek kunt u gebruik maken van aantrekkelijke kortingen op kunst & cultuur, educatie en natuur.

Op vertoon van uw biebpas krijgt u voordeel bij een aantal instellingen in onze regio. Zie hieronder.

Vechtstreekmuseum Maarssen

Het Vechtstreekmuseum in Maarssen biedt met exposities en activiteiten een kijkje in de rijke cultuurhistorie van de Vechtstreek.
Zo zijn er in het verleden tentoonstellingen geweest over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Joods verleden van de regio, Schilders van de Vechtstreek en vondsten uit de Vecht.

Het Vechtstreekmuseum heeft voor 2024 twee nieuwe tentoonstellingen gepland:

1 - In de voetsporen van Willem van Leusden
Wisseltentoonstelling van 8 maart tot en met 25 september van deze verrassend en veelzijdige kunstenaar die het grootste deel van zijn leven in Maarssen heeft gewoond en gewerkt. Willem van Leusden heeft zich in zijn artistieke loopbaan diverse kunststijlen eigen gemaakt. De tentoonstelling neemt de bezoeker door middel van verhalen en beelden mee op de ontdekkingsreis naar Van Leusdens veelzijdigheid. Bijzondere vriendschappen met andere kunstenaars zoals Rietveld, El Lissitzky en Moesman spelen daarbij een belangrijke rol.
Deze tentoonstelling is te zien vanaf 8 maart tot en met 25 september 2024.

2- Voorlopig werktitel: "De grandeur van een buitenplaats"
De maquette van Goudestein geeft een prachtig beeld van de grandeur van een buitenplaats. De inrichting van de vertrekken stralen rijkdom, vakmanschap en goede smaak uit. Dat is o.a. te zien aan de meubels, de wandbekleding, het stucwerk en de vele gebruiks- en siervoorwerpen. Het was een dure hobby voor vrouwen uit de elite zo’n inrichting te
verzamelen en door ambachtslieden te laten maken. Wie waren zij? Hoe leefden en kleedden zij zich?
Deze tentoonstelling is te bezoeken vanaf half oktober 2024 tot en met eind januari 2025.

Tevens organiseert het Vechtstreekmuseum geregeld wandelingen die aan de lopende wisseltentoonstelling is gekoppeld, bezoek aan buitenhuizen en tuinen en lezingen.

Op vertoon van uw Bibliotheekpas ontvangt u € 2,75 korting op de toegangsprijs van het museum, geldig voor maximaal 2 personen per pas.
In plaats van € 8,00 betaalt u € 5,25.

Kijk voor meer informatie en prijzen op www.vechtstreekmuseum.nl

 

Leen met korting een kunstwerk via KuRVe

Gemeente De Ronde Venen heeft een prachtige kunstcollectie van gerenommeerde kunstenaars in bezit. Deze collectie wordt beheerd door de Stichting Kunstuitleen De Ronde Venen (KuRVe). Een groot deel van de collectie is te leen en kunt u thuis aan de muur hangen. Per maand betaalt u € 5,00 huur. Met een Bibliotheekpas krijgt u de eerste maand gratis. 

Op de website www.kurve-kunstuitleen.nl kunt u alle kunstwerken bekijken en een werk uitkiezen om gedurende minimaal drie maanden en maximaal één jaar te lenen.

Binnenkort wordt het aanbod dubbel zo groot. Kurve heeft nieuwe werken gekregen. Die zijn al gefotografeerd, maar moeten nog allemaal op de website gezet worden.