Gastlenen

Gastlenen

Als lid van de Bibliotheek AVV kun je lenen bij bijna alle Bibliotheken in de provincie Utrecht (m.u.v. Nieuwegein). In Nieuwegein en buiten de provincie Utrecht kun je je bij veel Bibliotheken inschrijven als gastlener.
Als lener van buiten de provncie Utrecht kun je je als gastlener inschrijven bij de Bibliotheek AVV.

Gastlener worden bij een andere Bibliotheek

Wil je als lid van de Bibliotheek AVV in een andere Bibliotheek materialen lenen? Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt of tijdens je vakantie? Dan kun je met een lidmaatschap voor volwassenen gastlenen in vrijwel alle Bibliotheken in Nederland.

Gastlenen aanvragen
Neem bij je eerste bezoek aan de gastbibliotheek je pas en een geldig legitimatiebewijs mee. De baliemedewerker controleert of je pas geschikt is voor gastlenen en maakt de gastleenpas voor je aan. Hier kunnen eenmalig kosten aan verbonden zijn.

Lenen in gastbibliotheek
Voor het lenen in de gastbibliotheek gelden de leenvoorwaarden van die bibliotheek. De materialen die je daar leent, dien je ook daar weer in te leveren.  

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je lid bent van de Bibliotheek. Als je je gastlidmaatschap wilt opzeggen, doe je dit zelf bij de gastbibliotheek.

Gastlener worden bij de Bibliotheek AVV

Bent je lid van een andere Bibliotheek en wil je materialen lenen van de Bibliotheek AVV? Dit is mogelijk. De Bibliotheek AVV is dan je gastbibliotheek.  

Gastlenen aanvragen
Je kunt een gastlidmaatschap aanvragen in alle negen vestigingen*. Hiervoor heb je je bibliotheekpas en een legitimatiebewijs nodig. Met je pas van de Bibliotheek AVV kun je lenen in bijna al bibliotheken in de provincie Utrecht.

Lenen in gastbibliotheek
Voor het lenen bij de Bibliotheek AVV gelden de voorwaarden van de Bibliotheek AVV. De materialen die je hier leent, kan je terugbrengen bij bijna alle Bibliotheken in de provincie Utrecht (m.u.w. Nieuwegein).

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je thuisbibliotheeklidmaatschap geldig is.

Als je je gastlidmaatschap van de Bibliotheek AVV wilt opzeggen, kun je dit doen via info@bibliotheekavv.nl. Zorg dat alle geleende materialen zijn ingeleverd en dat er geen openstaande bedragen meet op de pas staan.


* In de Bibliotheek Breukelen, Loenen, Vinkeveen en Wilnis kun je je inschrijven tijdens de serviceuren. Tijdens de zelfbedieningsuren is in deze Bibliotheken geen personeel aanwezig.