Vacature vrijwillige begeleider Taalcafé in Stichtse Vecht

In Stichtse Vecht organiseert MOmenz taalcoaching voor iedere volwassene die beter Nederlands wil leren. Dat kan op verschillende manieren. Een vorm van taalcoaching is het Taalcafé.

Nederlands praten leer je door te doen.


Veel mensen die Nederlands leren als tweede taal, hebben niet de mogelijkheid buiten de taalschool Nederlands te praten, omdat zij weinig Nederlandssprekende mensen kennen. Op die manier kunnen zij niet oefenen, en dat is nou juist zo belangrijk voor hun spreekvaardigheid!
In het Taalcafé komen mensen die Nederlands willen oefenen samen met Nederlandstalige vrijwilligers. In Breukelen is al een Taalcafé waarvoor we nog meer vrijwilligers zoeken en ook in Loenen gaan we bijna beginnen. En ook de andere kernen van Stichtse Vecht verdienen een Taalcafé!

Wat ga je doen?
In het Taalcafé gaan vrijwilligers en deelnemers elke week met elkaar (in kleine groepjes) in gesprek. Er wordt over veel verschillende onderwerpen gesproken. Familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij. Als er maar veel gesproken en geluisterd wordt! Sommige deelnemers doen iedere week mee, anderen wanneer het ze uitkomt. De inloop is vrij, toegang is gratis.
Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is het leuk om begeleider van een Taalcafé te worden.

Tijdsinvestering
Een Taalcafé is over het algemeen een bijeenkomst die 1 tot 1,5 uur duurt. De locatie wordt in overleg bepaald. Afhankelijk van hoeveel vrijwilligers er zijn, ben je elke week aanwezig of een paar keer per maand.

Wat krijg je ervoor terug?
Je krijgt er nieuwe contacten en bijzondere gesprekken en ervaringen voor terug. Daarnaast word je begeleid door de taalcoördinator. Je kunt meer kennis over tweede taalverwerving opdoen aan de hand van ondersteunende trainingen en workshops.
 

Aanmelden

Voor vragen of aanmelden kan je dit formulier invullen. Of kom langs in de Bibliotheek.
Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator Rianne Vlooswijk; r.vlooswijk@momenz.nl.